Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραία στο Δημοτικό συμβούλιο

Θέμα: Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στα σχολεία της Α΄Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης
Προς:  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Πειραιά
Δημοτικοί Συνδυασμοί:
  • «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ»
  • «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ –ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»
  • «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
  • «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα παιδείας –Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
Πρόεδρο και μέλη Σχολικής Επιτροπής Α΄Βάθμιας
Πρόεδρο και μέλη Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας
Δ.Σ. Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Κοιν. Πειραιά
Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής
ΕΛΜΕ Πειραιά
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης «Πρόοδος»
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης «Ρήγας Φεραίος»


Αγαπητέ κύριε πρόεδρε
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα προβλήματα στα σχολεία, όσον αφορά την Α΄Βάθμια και Β΄Βάθμια εκπαίδευση, που χρονίζουν βεβαίως και ορισμένα σχετίζονται και με ζητήματα επικινδυνότητας και ασφάλειας των μαθητών μας. Μεταξύ αυτών, στις 22/1/2019, πληροφορηθήκαμε ότι Διευθυντής σχολείου πήρε πρόστιμο στη βεβαίωση παράβασης για ελλείψεις στην πυρασφάλεια του σχολείου του που εκδικάστηκε, άλλος ζήτησε αναβολή εκδίκασης κλπ.

Επικοινωνήσαμε με την Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής της Β΄Βάθμιας που είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει αναλυτικά.
Στη συνέχεια στις 23/1/2019 κοινοποιήθηκε και στον συνδυασμό μας, επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.
Σε αυτή την επιστολή έχει ενδιαφέρον η τεκμηριωμένη αποτύπωση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας (όσων βεβαίως έχουν πέσει στην αντίληψη της), αλλά και οι προτάσεις και λύσεις που προτείνουν. Θα ήταν «ευχής έργον» παρόμοια επεξεργασία να είχαμε από τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των άλλων Κοινοτήτων.
Ανεξάρτητα αν υιοθετηθούν όλες αυτές οι προτάσεις από τη Διοίκηση, αξίζουν της προσοχής και της συζήτησης μας. Εν τω μεταξύ εδώ και δέκα μήνες τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη Β΄Βάθμια εκπαίδευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα μας που κάνατε δεκτό και τοποθετήθηκε εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Πρόεδρος της.
Η γραπτή εισήγηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ επιδόθηκε στη Διοίκηση και σε όλους τους συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου για τις περαιτέρω ενέργειες. Στην πορεία όμως και νέα προβλήματα προκύπτουν από ότι μας εξέθεσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.
Για αυτούς τους λόγους αιτούμαστε τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το συντομότερο δυνατό. Στόχος μας δεν είναι η αποσπασματική ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά η όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα του δημοτικού συμβουλίου, όλων μας, για τα προβλήματα που σχετίζονται με τα σχολεία, δηλαδή τα παιδιά μας.
Αυτό που επιδιώκουμε είναι: να συμβάλλουμε στην άμεση αντιμετώπιση επειγόντων αναγκών, μέσα από χρονοδιάγραμμα ενεργειών, που θα θέτει σε προτεραιότητα ζητήματα επικινδυνότητας και ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Κύριε πρόεδρε, ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.
Με εκτίμηση

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

ΗΛΙΑΣ ΣΑΛΠΕΑΣ