Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Η Διαμάντω Μανωλάκου στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων


Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη επειδή περιπλέκει την κατάσταση στα Βαλκάνια, είναι ΝΑΤΟικής κοπής και το ΚΚΕ καλεί το λαό να διαδηλώσει στα σημερινά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια για να μην περάσει η συμφωνία. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 24 Γενάρη στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία έχει αλυτρωτικούς προσδιορισμούς και χρησιμοποιείται από εθνικιστικούς κύκλους και στην ΠΓΜΔ και την Ελλάδα. Επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να φυλακίσουν τα Βαλκάνια κάτω από τη ΝΑΤΟική μπότα στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία και την Κίνα για τις αγορές και τους δρόμους περάσματος της ενέργειας, των εμπορευμάτων κ.ά.
Ερωτηθείσα για τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ από την κυβέρνηση, η Δ. Μανωλάκου υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που από το 1992 συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με κατηγορίες και πάλι κατά του ΚΚΕ του τύπου «όλοι πλην Λακεδαιμονίων». Το ΚΚΕ καταδικάζει τον εθνικισμό και ήταν το μοναδικό κόμμα που από τότε προειδοποιούσε ότι το όνομα δεν ήταν το κύριο θέμα αλλά οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Δ. Μανωλάκου. 
Τέλος, ερωτηθείσα για τις επικείμενες εκλογές κάλεσε το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ για έναν ισχυρό πόλο αντίστασης σε κάθε δήμο, Περιφέρεια, στο ευρωπαϊκό και το ελληνικό κοινοβούλιο.