Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Συνέντευξη της Δ. Μανωλάκου στο «Κανάλι 1»Στο «Κανάλι 1» έδωσε συνέντευξη η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Γενάρη.

Ερωτηθείσα για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει γιατί είναι ΝΑΤΟικής κοπής και επικίνδυνη για τους λαούς καθώς εμπεριέχει αλυτρωτικά στοιχεία απειλώντας μελλοντικά την ειρήνη στην περιοχή με εθνικιστικές διεκδικήσεις που μπορεί να προκύψουν. Επισήμανε ότι όλα τα αστικά κόμματα δεν αμφισβητούν την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι και ο βασικός στόχος της συμφωνίας, παρά την αντίθεση που εκφράζουν. 
Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές η Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι για το ΚΚΕ η μάχη των εκλογών είναι ενιαία γιατί είναι ενιαία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ενώ κυβέρνηση και τοπική διοίκηση εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση στα σχολεία, την υγεία, τις συγκοινωνίες. Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση δεν ενδιαφέρονται να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους. Γι' αυτό και στις επικείμενες εκλογές, επισήμανε, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το κόμμα που βρίσκεται στο πλευρό τους για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.