Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Κατήγγειλε τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ στον αντιδραστικό «Κλεισθένη»


Στη νέα Έκτακτη Συνέλευση της ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη 1», μίλησε η Ελπίδα Παντελάκη, Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στάθηκε στις προτάσεις που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και που μπήκε στα... πρακτικά, χωρίς καν να ληφθεί υπόψιν των δημάρχων. Ένα από αυτά είναι οι 10.000 εργαζόμενοι  που απολύθηκαν από τον «πετυχημένο» διαγωνισμό της κυβέρνησης και «που είναι στο δρόμο, μαζί με τα προβλήματα που θα υπάρχουν στις υπηρεσίες. Υπάρχει κινητοποίηση των εργαζομένων, στηρίζουμε το αίτημά τους, αλλά ποιο αίτημα; Ότι αυτός ο κόσμος, μαζί και με τους άλλους που είναι στα προγράμματα, πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Κατήγγειλε την ξεκάθαρη, όπως φάνηκε από τη συζήτηση μεταξύ των άλλων παρατάξεων, αντικειμενική βάση συναίνεσης, η οποία εκφράστηκε και πριν το σημερινό ΔΣ, όπως το «να πέσουν οι τόνοι»,  «το καλό της Αυτοδιοίκησης», κλπ. 
Τόνισε πως η συναίνεση αυτή επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων, στη ληστρική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην παραπέρα ώθηση της κοινωνικής οικονομίας και στο ξεθεμέλιωμα εργασιακών σχέσεων, καθώς και στο φοροκυνηγητό του λαού με τη λογική των ιδίων εσόδων. 
Είπε, επίσης, πως η πρόταση της ΚΕΔΕ είναι ακριβώς η αιτιολογική έκθεση της πρότασης της κυβέρνησης για τον «Κλεισθένη», αποτελεί συνέχεια αντιδραστικών αλλαγών και θωράκιση των προηγούμενων («Καποδίστριας», «Καλλικράτης»), ενώ ανοίγει νέους δρόμους στην άνθιση της επιχειρηματικότητας και της αποφασιστικής συνδρομής της Τοπικής Διοίκησης σε έργα και υποδομές που υπηρετούν στρατηγικούς σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων.  
Υπενθύμισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι υπέρ της απλής ανόθευτης αναλογικής, που είναι ζήτημα ισοτίμισης της ψήφου, ενώ έκανε έναν απολογισμό για τα όσα έχουν γίνει στην Τοπική Διοίκηση από τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», γεγονότα που δείχνουν τι έρχεται και με τον «Κλεισθένη 1». 
Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική και να οργανώσει την πάλη του. «Αυτή την προσπάθεια κάνουμε, μέσα από το αντιδραστικό πλαίσιο στο οποίο είμαστε εκλεγμένοι, με τη δύναμη που μας έδωσε ο κόσμος, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε, να ενημερώσουμε, μέχρι συνολικά να συνειδητοποιήσει τη δύναμη ο κόσμος, να ανατρέψει αυτό το θεσμικό πλαίσιο και την πολιτική που το καθορίζει και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα για τον κόσμο».