Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελπίδα Παντελάκη: Τα αστικά κόμματα και οι «αυτοδιοικητικοί» τους κουνάνε το δάχτυλο στο λαό


Για τη στάση των πολιτικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, αλλά και για τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών μίλησε μεταξύ άλλων η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

«Υπήρχαν δραματικοί τόνοι αντιπαράθεσης, τόσο από τους αυτοδιοικητικούς όσο και από πολιτικά κόμματα που ήρθαν. Γίνονται όσο πιο δραματικοί οι τόνοι, είναι φανερό, γιατί υπάρχει τέτοια καταπληκτική συμφωνία στην ουσία, στη στρατηγική, στην κατεύθυνση και στο δρόμο ανάπτυξης ώστε προσπαθούν με μία πολιτική αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης να ξεγελάσουν τον κόσμο γι' αυτό. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που ήρθαν και μίλησαν εδώ, εκτός από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, γιατί έτσι είναι τα πράγματα, δεν έχουν συμφωνήσει τα κόμματα στη Βουλή και ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο; Για να είμαστε σαφείς. Πού υπάρχει διαφωνία; Πώς διαχειρίζονται αυτή την πολιτική. Είναι δραματικοί οι τόνοι, όχι μόνο τώρα, αλλά και το προηγούμενο διάστημα και όσο περνάει ο χρόνος θα γίνονται ακόμα πιο δραματικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, είπε πως αντί σιωπήσουν τα κόμματα από αυτά που έχουν κυβερνήσει, «έρχονται και έχουν το θράσος και μας κουνάνε το δάκτυλο, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση». Και τόνισε: «Το θέμα είναι ότι δεν κουνάνε το δάκτυλο στο σώμα της ΚΕΔΕ, αλλά στον ελληνικό λαό και θέλουν να τον πείσουν ότι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, που τους έχει στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, που τους πνίγει, που τους καίει το καλοκαίρι, που τους καταστρέφει τους κόπους μιας ζωής, αυτός ο στόχος είναι εθνικός στόχος, η δίκαιη ανάπτυξη η οποία θρυμματίζεται σε αυτά τα συντρίμμια που βλέπουμε μπροστά μας».  
Για τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, η Ελπ. Παντελάκη είπε πως αυτά είναι «θα» και πρέπει να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα. Στάθηκε στις μάχες που έδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλους τους δήμους, όπως για τους συμβασιούχους και πιθανά επέδρασε η λογική της ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Παράλληλα, μίλησε για τη συνυπευθυνότητα από τα πολιτικά κόμματα και τους εκφραστές τους στην Τοπική Διοίκηση.
Ειδικά για τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα, η Ελπ. Παντελάκη υπογράμμισε ότι αυτή την εξαγγελία ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει ακριβά. Όσο για τις θέσεις εργασίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες είπε πως πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους, ακόμα και αυτοί που είναι στα προγράμματα.  
Επίσης, ανέφερε πως κάποια στιγμή η Τοπική Διοίκηση θα είναι ένας πραγματικός λαϊκός θεσμός και πως μόνο όταν ο λαός πάρει την εξουσία και προχωρήσει σε μια άλλη κατεύθυνση ανάπτυξης, μπορεί να εξασφαλιστεί σταθερή εργασία για όλους, υψηλού επιπέδου κοινωνικές παροχές, δημόσιες και δωρεάν.  
Καταλήγοντας, στάθηκε στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους και επεμβάσεις, πως 2,5% του ΑΕΠ πάνε σε στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αλλά και σχεδόν 4 δισ. σε στρατιωτικές δαπάνες. Τέλος, στηλίτευσε τους «τεμενάδες» που έκαναν διάφοροι δήμαρχοι στον Αμερικανό πρέσβη «που περιδιαβαίνει τους δήμους για να κάνει τον ατζέντη των αμερικανικών ομίλων».