Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Μαζική και μαχητική καταδίκη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης


Με συνθήματα όπως «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή» και «ο μόνος δρόμος είναι η πάλη των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών» και με μια μαζική και δυναμική  πορεία προς της Αμερικανική Πρεσβεία, που διοργάνωσαν την Πέμπτη, η ΕΕΔΥΕΕργατικά ΣυνδικάταΣωματεία ΑυτοαπασχολούμενωνΣύλλογοι ΓυναικώνΦοιτητικοί Σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος, καταδικάστηκαν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που εξυφαίνονται με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟστη Βαρσοβία, αλλά και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτούς.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. ΠΝ, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).
Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπας.
Τα συνθήματα στο πανό έδωσαν το στίγμα της κινητοποίησης απαιτώντας: «Κλείστε τώρα τις Βάσεις και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι Βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ».
Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν προκειμένου:
  • Να καταδικαστεί αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και η Σύνοδος Κορυφής στη Βαρσοβία που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
  • Να καταγγελθεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εµπλέκει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες.
  • Να απαιτηθεί το ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εµπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στην καμπάνια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Όχι στο ΝΑΤΟ», στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνει διεθνή διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη, τις ίδιες μέρες που συνέρχεται η πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού σε Σύνοδο Κορυφής.
Παράλληλα, με το σύνθημα «ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ειρήνη, κοινωνικά δικαιώματα, το σοσιαλισμό», η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία οργανώνει σημαντική παρέμβαση - παρουσία στη Βαρσοβία τις μέρες της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο πολύμορφης δράσης σε κάθε χώρα ενάντια στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τη σύναξη της στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.