Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Ξεκινά το ταξίδι του το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Τα 40 του χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει το καλοκαιρινό του ταξίδι με σύνθημα δανεισμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» Συνεχίζουμε! 
·         Στον Πειραιά:

Στις  27 και 28 Ιούνη θα γίνουν και οι διήμερες εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο πάρκο Δηλαβέρη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 27 Ιούνη
- Στις 7 μ.μ. Εκδήλωση με θέμα «Η εποχή της αθωότητας του μουντιάλ έχει τελειώσει». Ομιλητές: Μιχάλης Λεάνης (αθλητικογράφος Σπορτ fm), Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
- Στις 8 μ.μ. Συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα
- Στις 9 μ.μ. Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνηγραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
- Στις 10 μ.μ. Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη
- Στις 11 μ.μ. Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα από το «Ανηφόρι»
Σάββατο 28 Ιούνη
- Στις 7 μ.μ. Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα: «Το μέλλον μας δεν θα αφήσουμε να είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά». Ομιλητής: Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέας του ΤΣ Πειραιά
- Στις 8 μ.μ. Συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα
- Στις 9 μ.μ. Συναυλία με τους Kollektiva
- Στις 11 μ.μ. Συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη
Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»Μαθητικό ΣτέκιΣτέκι νέων εργαζόμενων και άνεργωνΣτέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικάΠαιδότοπος. Από τις 26 μέχρι τις 28 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί τουρνουά μπάσκετ 3x3 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στο γήπεδο δίπλα από το Πάρκο Δηλαβέρη.)
Παράλληλα, στο διήμερο του Φεστιβάλ θα γίνει συλλογή ρούχων και τροφίμων που θα δοθούν στις Λαϊκές Επιτροπές (στο στέκι νέων εργαζομένων και ανέργων) και θα μαζεύονται συμμετοχές για δασκάλους και μαθητές για να λειτουργήσουν λαϊκά φροντιστήρια από το νέο σχολικό έτος (μαθητικό στέκι). Πρόσβαση με γραμμές λεωφορείων ΣΤΑΣΗ ΛΕΥΚΑ (Λ. Θηβών): 703, 803, 809, 810, 827, 828, 830, 831, 845, 846, 847.