Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Δήλωση των Γ. Μανουσογιαννάκη και Ελπ. Παντελάκη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των ναυτεργατών.
Σε δήλωσή τους ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των ναυτεργατών τονίζουν:

«Κυβέρνηση και ΕΕ, για λογαριασμό των εφοπλιστών, συνεχίζουν ωμά και απροκάλυπτα την επίθεσή τους ενάντια στους ναυτεργάτες για τη μεγαλύτερη κερδοφορία των εφοπλιστών. Προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις των ναυτεργατών, που τους είναι εμπόδιο. Θέλουν ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα, ανέργους, έρμαιο στις ανάγκες τους. Καταδικάζουν τα νησιά σε ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση.
Καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσιάζει τους εφοπλιστές αμέτοχους, αθωώνει την ΕΕ, θεωρεί τις συλλογικές συμβάσεις "σύστημα αξιών και δικαιωμάτων" και όχι αποτέλεσμα των μακρόχρονων και σκληρών αγώνων των ναυτεργατών.
Ψήφος στο ΚΚΕ και στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι η μόνη επιλογή για τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους, για τα λαϊκά στρώματα στα νησιά. Με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρούς ταξικούς αγώνες βάζουμε πλώρη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού».