Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ Ε' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Σε μια μαζική συγκέντρωση στον Πεζόδρομο της Παλαμηδίου στο Ε' Διαμέρισμα του Πειραιά μίλησαν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και ο Βαγγέλης Μαρούπας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του Κ.Κ.Ε.

Ο Βαγγέλης Μαρούπας, ανέδειξε το ενιαίο κριτήριο της τριπλής εκλογικής μάχης, καθώς η επίθεση είναι ενιαία σε όλα τα επίπεδα, σε Δήμους, Περιφέρειες, Κεντρική Διοίκηση και με μία συνισταμένη: έξοδος του κεφαλαίου από την κρίση ανώδυνα, ενώ τα ποδοπατημένα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα θα παραμείνουν. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "καμμένη γη" που θα παραλάβει, στρώνοντας το δρόμο για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Τόνισε ότι το μόνο κόμμα το οποίο είχε και έχει σταθερή θέση για το ρόλο της Ε.Ε. ως λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων και πρόβλεψε έγκαιρα όλα τα δεινά που θα βρουν το λαό ήταν το Κ.Κ.Ε. στοιχείο που αποτελεί κριτήριο ψήφου για τον εργατόκοσμο. Το κριτήριο για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι η ίδια τους η πείρα, για το τι σηματοδοτεί ένα Ισχυρό ΚΚΕ στις 3 εκλογικές μάχες και την αρνητική επίπτωση που είχε η αποδυνάμωση του ΚΚΕ το 2012. Κριτήριο για εμάς πρέπει να είναι η ψήφος στο Κόμμα που υπερασπίζει τα συμφέροντα των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας και όχι των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, με ισχυρό ΚΚΕ ως μόνη εγγύηση για να αποσπάσουμε προσωρινά κατακτήσεις, να ανασυνταχθεί το κίνημα και να ανοίξει η προοπτική για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, την εργατική-λαϊκή εξουσία.

Η Ελπίδα Παντελάκη στην ομιλία της ανέδειξε τις ευθύνες των άλλων δυνάμεων για τις σημερινές συνθήκες που ζούμε, τόσο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν στη βασική στρατηγική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών ομίλων και διαγκωνίζονται στο ποια μερίδα επιχειρηματιών θα εξυπηρετήσουν με διαφορετικά μίγματα διαχείρισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Να μην εμπιστευτεί ο εργατόκοσμος τα κόμματα-αναχώματα που δημιουργεί το σύστημα τα οποία υπερασπίζονται τον ευρωμονόδρομο και έχουν ως στόχο να καναλιζαριστεί η οργή και αγανάκτηση του κόσμου. Λύση για το λαό δεν είναι ποιος θα είναι ο καλύτερος νεκροθάφτης των δικαιωμάτων του λαού και συνεχιστής της υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων, αλλά πως σήμερα δεν θα αφήσει να πάει και άλλος χρόνος χαμένος, ισχυροποιώντας τη μόνη δύναμη που αποτελεί εγγύηση για το λαό. Η Ελπίδα Παντελάκη τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στον Πειραιά έχει εξαφανιστεί από τα αστικά μέσα, αυξάνοντας την πόλωση μεταξύ των άλλων δυνάμεων. Για το Δήμο του Πειραιά σημείωσε ότι «παίζονται» αυτή τη στιγμή χοντρά επιχειρηματικά συμφέροντα μεταξύ των υποψηφίων Β. Μιχαλολιάκου της ΝΔ και του Γ. Μώραλη με επίκεντρο το Λιμάνι του Πειραιά, ενώ και η Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα μιλά και αυτή για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με συμβάσεις παραχώρησης χρήσεων. Γι' αυτό λοιπόν τόνισε ότι μόνο ένα Ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει φρένο σ' αυτή την κατάσταση και να αποτρέψει σχέδια, να δώσει τόνωση στο κίνημα, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας.
Στη συγκέντρωση σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Γρηγόρης Μόφορης, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση.