Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Η ομιλία της Ελπίδας Παντελάκη, Υποψήφιας Δημάρχου Πειραιά και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα βίντεο από τις ομιλίες των Θανάση Παφίλη, Ελπίδας Παντελάκη και Γιάννη Ντουνιαδάκη εδώ: http://lspierias.blogspot.gr/Αγαπητοί  φίλοι και φίλες , σύντροφοι και συντρόφισσες

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες και τα αστικά επιτελεία δίνουν «τα ρέστα» τους, ρίχνοντας στη μάχη όλες τους τις εφεδρείες και ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς.
Διαθέτουν προκλητικά πακτωλούς χρημάτων, σε εποχές ανέχειας για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Προσπαθούν να θολώσουν το κριτήριο της λαϊκής ψήφου, σπέρνοντας φόβους και αυταπάτες ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα βγάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, πριν ο λαός ψηφίσει.
Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του κόμματος, της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να φτάσει πιο δυνατά η άλλη φωνή, η διαφορετική πρόταση και το ξεχωριστό μας ψηφοδέλτιο στον λαό του Πειραιά προκειμένου να αναδειχτεί στις εκλογές το πραγματικό αντίβαρο στην σημερινή βαρβαρότητα.
Δίνουμε σήμερα τη μάχη απέναντι σε όλους τους άλλους συνδυασμούς και καλούμε το λαό να προσπεράσει τα ψεύτικα διλήμματα, και τις παγίδες που του στήνουν. Να αξιοποιήσει αυτήν την μάχη για να είναι πιο ζωντανή την επόμενη των εκλογών η ελπίδα και η προοπτική της δικής του ζωής. Να ψηφίσει με βάση τα πραγματικά του συμφέροντα, κόντρα σ’ αυτούς που λεηλατούν τη ζωή του.
Λέμε ξεκάθαρα στον λαό του Πειραιά να αξιοποιήσει την πείρα του και να βγάλει συμπεράσματα.
Να σκεφτεί την επομένη μέρα των εκλογών. 
Θα επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν για άλλη μια φορά την ψήφο του για να του κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή επικαλούμενοι τη δική του ετυμηγορία;
Ή θα βρεθεί από καλύτερες θέσεις για να αντιπαλέψει την επίθεση που του γίνεται, να κερδίσει «ανάσες» επιβίωσης και ανακούφισης σήμερα και όχι στη «δευτέρα παρουσία» και να ανοίξει ο δρόμος, που μπορεί να μας απαλλάξει μια και καλή από τα βάσανά και να ανοίξει τον δρόμο για την λαϊκή ευημερία;

το ΚΚΕ και η λαϊκή συσπείρωση που στηρίζει, αποτελούν εγγύηση.
Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό και τα Κοινοτικά Συμβούλια του Πειραιά, τίμησαν την εμπιστοσύνη που τους έδωσε το προηγούμενο διάστημα ένα σημαντικό ποσοστό των Πειραιωτών.
Οι θέσεις και οι εκτιμήσεις μας, οι προτάσεις μας, οι αγώνες μας, εγγυώνται ότι δεν μπορούν να μας βάλουν «στο χέρι».
Το ξέρουν όλοι καλά, την επόμενη μέρα θα είμαστε πάλι εδώ για να οργανώσουμε τη λαϊκή πάλη μαζί με το λαό που υποφέρει.
Από όποια θέση βρεθούμε θα είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τις αντιλαϊκές πολιτικές και το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο.Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Και στον Πειραιά συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης και ο κόσμος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Τα συμφέροντά τους είναι σε διαφορετική όχθη. Όσο τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας τα κρατάνε τα παράσιτα και οι κηφήνες, όσο κουμάντο κάνουν οι μεγάλοι εφοπλιστικοί, εμπορικοί, τουριστικοί, τραπεζικοί όμιλοι, ο λαός δεν θα δει προκοπή. Μόνο όταν ο λαός απαλλαγεί από τους εκμεταλλευτές και πάρει τον πλούτο που αυτός παράγει στα δικά του χέρια, μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος για πραγματική λαϊκή ευημερία.   
Η κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες είναι εκρηκτική. Η ανεργία σπάει κόκαλα, η φτώχεια φουντώνει, τα λουκέτα στους μικροεπαγγελματίες και τα μικρομάγαζα πληθαίνουν, η εικόνα στα νοσοκομεία της πόλης επιδεινώνεται από έλλειψη υποδομών και προσωπικού με αποτέλεσμα την ακριβοπληρωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες ιδιωτικής υγείας και πρόνοιας. Η παιδεία αδειάζει τις τσέπες των γονιών και τα μυαλά των μαθητών. Το 80% των παιδιών με αναπηρία στον Πειραιά βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής δομής, ενώ εκατοντάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις βρίσκονται χωρίς φάρμακα και θεραπείες, και με κομμένα επιδόματα και συντάξεις.
Βέβαια στις περιγραφές μπορούν να συμφωνήσουν όλοι, ακόμα και αυτοί, κόμματα και πολιτικές δυνάμεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, που είτε υλοποίησαν είτε έβαλαν πλάτη σε αυτές τις πολιτικές αλλά και επιχειρηματίες, «όψιμοι σωτήρες» που τα συμφέροντα ισχυροποιήθηκαν και οι ίδιοι θησαυρίζουν από τον αφανισμό των δικαιωμάτων του λαού και τώρα θέλουν να μας σώσουν.
Κοινό τους όραμα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η υπεράσπιση του ευρωμονόδρομου. Οι διαφορές βρίσκονται μόνο στους τρόπους υλοποίησης αυτής της στρατηγικής και στο ποια τμήματα του κεφαλαίου εξυπηρετεί η πολιτική τους..
Αποτελούν όπως φάνηκε και από τις διαδικασίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων τους συγκοινωνούντα δοχεία, στη δίνη συναλλαγών πιέσεων και εκβιασμών.
Λένε ψέματα ότι μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκή πολιτική με αυτές τις επιλογές, όταν ξέρουν ότι ο δρόμος που προτείνουν, είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που  δεν έχει επιστροφή για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. 
Έχουν το θράσος και μιλάνε για νέες θέσεις εργασίας (οι πιο αισιόδοξοι μάλιστα υπόσχονται 500 χιλιάδες μέχρι το 2017), όταν σήμερα η πολιτική τους έχει δημιουργήσει 1,5 εκατ. ανέργους, 2,7 εκ. ανασφάλιστους και έχει οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η  κατάσταση αυτή είναι ακόμη χειρότερη στον Πειραιά που ξεπερνάει τους πανελλαδικούς μέσους όρους.
Η ανάπτυξη που τάζουν είναι εφιάλτης για τους εργαζόμενους. Οι νέες θέσεις εργασίας που λένε ότι θα δημιουργήσουν είναι λιγότερες από αυτές που χάνονται και αφορούν εργαζόμενους ανακυκλώσιμους με ολιγόμηνες συμβάσεις και αμοιβές κάτω των 400 ευρώ, ενώ για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι μπορούν όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν να δουλεύουν «τζάμπα» ως «εθελοντές» για να διατηρούν τη «φόρμα» τους και να μην «σκουριάζουν». Βέβαια αυτά γίνονται ήδη πράξη με τα προγράμματα μαθητείας στον τουρισμό και αλλού.
Αυτό το μέλλον υπόσχονται στη νέα γενιά.
Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται, είναι ευθέως ανάλογη με την ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων. Είναι δρομολογημένη στα πλαίσια της ΕΕ εδώ και δεκαετίες και ανεξάρτητα από την καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια εφαρμόζεται σε μια σειρά χώρες. Βρήκαν την ευκαιρία και αξιοποίησαν ως καταλύτη την κρίση και τα μνημόνια προκειμένου να επιταχύνουν αυτές τις εξελίξεις.
Χαρακτηριστική είναι η στάση τους για τις εξελίξεις στο λιμάνι. Οι κύριοι, Μιχαλολιάκος της ΝΔ, Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και Μώραλης διαφωνούν υποτίθεται με την ιδιωτικοποίηση και προτείνουν συμβάσεις παραχώρησης. Δηλαδή «όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης». Είναι απάτη η αντιπαράθεση για την μορφή της ιδιωτικοποίησης, και όταν μάλιστα συνοδεύεται από κούφιες εκφράσεις όπως «δημόσιος χαρακτήρας ή έλεγχος». Χαρακτηριστικό είναι ότι ο «αριστερός» κ. Δρίτσας προτείνει μέτωπο με τις Ενώσεις εφοπλιστών και ακτοπλόων και τα επιμελητήρια για την υποτιθέμενη «μη» ιδιωτικοποίηση. Πρόκειται για στοίχιση πίσω από συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου.
Η ιδιωτικοποίηση ξεκίνησε με τη μετατροπή του ΟΛΠ σε Α.Ε., σηματοδοτώντας την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Συνεχίστηκε με παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ, του φιλέτου του ΟΛΠ στην COSCO. Η σημερινή εξέλιξη - όποια μορφή τελικά πάρει - ολοκληρώνει αυτήν τη διαδικασία, υλοποιώντας ευρωπαϊκές οδηγίες που όλοι τους έχουν ψηφίσει, με μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ, που από εκείνη την εποχή προειδοποιούσε για την εξέλιξη.
Η Θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Η πολιτική για τα λιμάνια είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ναυτιλία, τις μεταφορές, την ακτοπλοΐα σε μια κατεξοχήν νησιωτική χώρα, τον τουρισμό και το δικαίωμα του λαού σ’ αυτόν. Διεκδικεί λιμάνια 100% δημόσια, στην υπηρεσία του λαού, της άμυνας της χώρας, των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, της ασφάλειας των μεταφορών, με φθηνά εισιτήρια, συχνά δρομολόγια και εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Απαιτούμε η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσουν τώρα κάθε προσπάθεια παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ – COSCO και η παράδοση του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ. Άμεσα μέτρα στήριξης της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Δεν αποδεχόμαστε καμία μορφή διείσδυσης των μονοπωλίων, είτε με τη μορφή της πώλησης μετοχών, είτε με τη μορφή της παραχώρησης, είτε με τη μορφή της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

φίλοι και σύντροφοι

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό προκειμένου, να διατηρεί χαμηλές προσδοκίες και να μην διεκδικεί αυτό που του ανήκει.
Αυτό έκαναν πάντα ακόμα και στις συνθήκες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης όταν έδιναν 77 λεπτά αύξηση. Αυτό κάνουν και σήμερα συστήνοντας υπομονή γιατί η σταθερότητα και η ανάπτυξη είναι στο κατώφλι της χώρας.
Είναι μήπως η κρίση και τα υψηλά μεροκάματα που σταμάτησαν τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα; Ή οι ευρωπαϊκές οδηγίες που απέκλεισαν την χώρα από αυτή τη δραστηριότητα;
Μήπως τα εγκαταλειμμένα κουφάρια της ΧΡΩΠΕΙ ή της κλωστοϋφαντουργίας και τα κλειστά μηχανουργία στον Πειραιά έκλεισαν από τα υψηλά μεροκάματα των εργατών;
Δεν είναι προκλητικό η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο να μην πληρώνει πεντάρα φόρο, να έχει δημιουργήσει μαζική ανεργία στους ναυτεργάτες και ότι δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα με αλλεπάλληλες πολιτικές επιστρατεύσεις και καταστολή, μόλις προχθές, να νομιμοποιείται εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου; Γίνεται λόγος για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των ναυτεργατών και την απελευθέρωση στα δρομολόγια των πλοίων, που θα απομονώσει ακόμη περισσότερο τους νησιώτες από την ηπειρωτική χώρα. 
Μήπως τα 18 εκ. τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα μείωσαν την ανεργία στον κλάδο; Αντίθετα μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας, μειώθηκαν οι μισθοί και δεν είδαν φράγκο οι μικροεπαγγελματίες γύρω από το λιμάνι, αφού οι μεγαλοπράκτορες του τουρισμού έχουν προπληρωθεί και προκαθορίσει όλη την δραστηριότητα των πελατών τους. Την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε τουρισμό, εμπόριο και επισιτισμό

Από την πιθανή ανάπτυξη τι μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν «χορτάσει» από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» από τους εκλεκτούς των κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους υπερκομματικούς επιχειρηματίες;
Λέμε καθαρά ότι όπως ο λαός μάτωσε και ματώνει την περίοδο της κρίσης, έτσι θα ματώνει και την περίοδο της ανάκαμψης, αν δεν παρέμβει αποφασιστικά και δε δείξει τη δύναμή του. Για ζωή όπως μας αξίζει σήμερα και όχι τη «Δευτέρα παρουσία».

Όλοι έχουμε την ιστορία μας και κρινόμαστε από τις θέσεις και τις πράξεις μας.  
Ο Δήμαρχος της Ν.Δ. κ. Μιχαλολιάκος είναι θεματοφύλακας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. «Πρωταθλητής» στη φορομπηξία, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, τα τροφεία, τα χαράτσια, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς κλπ. Παρέδωσε τις δύο και μοναδικές παραλίες της πόλης σε ιδιώτες, βγάζει στο σφυρί την ακίνητη περιουσία του Δήμου και αποφασίζει «φωτογραφικές» αλλαγές στους συντελεστές δόμησης προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας και το κόμμα του, διαχρονικά αλλά και ως αντιπολίτευση, έβαλαν πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές, στήριξαν τις επιλογές της ΕΕ, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη μερική απασχόληση στους Δήμους, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Συνέβαλαν στον αφοπλισμό του λαού από ένα εργατικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό. Συμμετείχαν σε διαλόγους διαπραγματεύσεις για το πόσα θα πρέπει να θυσιάσουν οι εργαζόμενοι. Καλλιεργούν τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων.
Μολύνουν τις λαϊκές συνειδήσεις με το δηλητήριο των αυταπατών της υγιούς επιχειρηματικότητας, του ανθρώπινου καπιταλισμού και μιας καλύτερης ΕΕ.
Αλλάζουν θέσεις πιο γρήγορα από ότι πουκάμισα. Ο καιροσκοπισμός τους φτάνει στο ψηφίστε μας σήμερα για να φύγουν αύριο. Λες και με το να φύγει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .. που να φύγει και να μην ξαναγυρίσει.. θα φύγουν οι δυνάστες και εκμεταλλευτές του λαού τα μονοπώλια, η ΕΕ, θα φύγουν τα προβλήματα.
Τους ξέρει ο λαός του Πειραιά. Γιατί ακόμα ηχούν στα αυτιά των ναυτεργατών οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα που χαρακτήριζαν «εξαλλοσύνες» τις κινητοποιήσεις τους.
Γιατί ταυτίστηκαν με τα επιχειρήματα της εργοδοσίας ότι οι αγώνες και τα υψηλά μεροκάματα ευθύνονται για την ανεργία στην Ν/Ζώνη, ρίχνοντας «νερό στο μύλο» της Φασιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ ήταν οι πρώτοι που επιχείρησαν τη δημιουργία εργοδοτικού σωματείου στο χώρο.
Το ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη που αποτελεί μία ακόμη έκφραση των μεγάλων συμφερόντων.  Συμφέροντα που ωφελούνται από την κατάργηση των συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, των συλλογικών συμβάσεων, τις μειώσεις μισθών και τη μαζική ανεργία για το σύνολο των εργαζομένων.
Προσπαθεί να μας πείσει ότι θα βρει χρηματοδότηση από δωρητές και ευεργέτες όταν όλοι αυτοί μόνο παίρνουν από το λαό.
Τάζει φιλανθρωπίες όταν αυτές είναι από τον ιδρώτα και το αίμα του λαού.
Αυτή είναι η γραμμή που υπηρετούν οι υπερκομματικοί, ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι επιχειρηματίες –υποψήφιοι, που αποφάσισαν να παρακάμψουν το πολιτικό προσωπικό και να αναλάβουν οι ίδιοι την υπεράσπιση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων.
Όμως ο εκμεταλλευόμενος δεν μπορεί να ψηφίζει τον δυνάστη και εκμεταλλευτή του, ο εργάτης ο εργαζόμενος δεν μπορεί να ψηφίζει τον εργοδότη του.

φίλοι και σύντροφοι

στα προγράμματά τους, όλοι τους μιλάνε για τη δύσκολη,  καθημερινότητα για έργα για τις ανάγκες του πολίτη αντί να απολογούνται, να ντρέπονται για αυτά που χρωστάνε δεκαετίες τώρα στο λαό του Πειραιά, που τα έχει ήδη χρυσοπληρώσει και στερείται υπηρεσίες και έργα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Λες και δε φταίει η πολιτική του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και της ΕΕ που όλοι υπηρετούν.
Ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη. Να τους τιμωρήσει και ταυτόχρονα, ανεβάζοντας τα ποσοστά του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης να ανοίξει δρόμο σε διεκδικήσεις και αντεπίθεση.
Εγγύηση για καλύτερες μέρες είναι η τιμωρία των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, η οργάνωση της πάλης του λαού, η στήριξη του ΚΚΕ.
 Άλλωστε μπορούμε καθαρά να πούμε ότι είμαστε εγγύηση για:

 •     Ανυπακοή και αντιπαράθεση με το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις, στερεί την κρατική χρηματοδότηση, οδηγώντας στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, την φορομπηξία, και την ιδιωτικοποίηση δομών και λειτουργιών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών και την μετατροπή τους σε ανταποδοτικές.
 •   Μείωση ανταποδοτικών τελών στο 50% για κατοικία και μικροεπιχειρήσεις, κατάργηση των τελών για τους ανέργους με ταυτόχρονη αύξησή τους στις μεγάλες επιχειρήσεις.
 •     Στήριξη των εργαζόμενων του Δήμου, καμία απόλυση καμία διαθεσιμότητα.
 •     Διεκδίκηση πόρων από το κράτος για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού και του συνόλου των δομών και λειτουργιών. Πόρων που έχουν πληρώσει οι Δημότες  και τους οφείλονται (180 εκ. ευρώ) και που τα κόμματα και του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Δρίτσα έχουν ψηφίσει να κουρευτούν.
 •     τα 131 εκατ. Ευρώ χρέος(που προέρχονται κυρίως από τις ασφαλιστικές εισφορές που δεν πλήρωνε το κράτος) να συνυπολογιστούν με τα 180 εκατομμύρια που οφείλει το κράτος στον λαό του Πειραιά λαό από τους παρακρατηθέντες πόρους.
 •     Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
 •     Καμία κατάσχεση, πλειστηριασμός λαϊκής οικογένειας
 •    Να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας άποροι και ανασφάλιστοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 •     Για επείγοντα μέτρα προστασίας των ανέργων και των μικρών επαγγελματιών
 •   Διεκδίκηση χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρος - ΕΣΠΑ για έργα εξυπηρέτησης των αναγκών της λαϊκής οικογένειας κόντρα στην «επιλεξιμότητα» που προκαθορίζει ποια έργα θα γίνουν, απαγορεύοντας στους δήμους να θέσουν προτεραιότητες έργων που αφορούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως πχ αντισεισμικής προστασίας, οικιστικές παρεμβάσεις ανάπλασης σε περιοχές όπως Καμίνια, Μανιάτικα, μικρός Καραβάς , Πειραϊκή κλπ.
 •     Διαφύλαξη των ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει και αποτελούν στόχο μεγάλων συμφερόντων (στρατόπεδα, ΧΡΩΠΕΙ, παραλίες κλπ) και απόδοσή τους στο λαό για χώρους πρασίνου, άθλησης, περιπάτου και αναψυχής.
Θα παλέψουμε με το εργατικό λαϊκό κίνημα για να αντιπαλέψουμε ό,τι επιδεινώνει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας και να υπερασπιστούμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί για ανακούφιση από τη σημερινή βαρβαρότητα που βιώνει. 

Φίλοι και φίλες σ/σες και σ/φοι

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κριτήριο της ψήφου του Λαού του Πειραιά, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι σε κάθε υποψηφιότητα και να κρίνει αν οι θέσεις του κάθε συνδυασμού υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες ή τις αντιστρατεύονται.
Γι’ αυτό τον καλούμε να ψηφίσει με βάση τα πραγματικά ταξικά του συμφέροντα. Να απαντήσει και με την ψήφο του στην επίθεση που δέχεται από το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε., το πολιτικό τους προσωπικό στους Δήμους, τις περιφέρειες και την ευρωβουλή και τα τσιράκια του συστήματος την φασιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Στο διάστημα που μένει μέχρι την ημέρα των εκλογών θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει η φωνή και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για την ευρωβουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης για την περιφέρεια και τους Δήμους σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε λαϊκό σπίτι.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!! Δύναμη και ελπίδα του λαού!